Добре дошли на остров Лимнос, осмия по големина Гръцки остров, разположен в северната част на Егейско море.

Площта му е доста голяма – на територията му има близо 40 малки селища, по-голямата част от които са обособени в морски курорти. Крайбрежията на острова са покрити от фин пясък, плажните ивици са дълги и широки. Релефът е почти изцяло хълмист, няма гори и висока растителност. Островът предлага божествено съчетание между топъл, но не-горещ климат и изобилие от слънчеви дни. Сезонът тук продължава до края на месец октомври. Интересни за разглеждане са столицата – град Мирина, както и градчетата Коутали и Моурдос.

Малцина са се убедили, че това е вълшебно място с девствена природа, исторически забележителности, красота, местно гостоприемство и изключително вкусна храна.
Ще бъдете заразени с всичко това още като стъпите в китния малък град Мирина. Веднага ще осетите магията, която няма да откриете при другите лъскави туристически дестинации. Магията на автентичността!
Крайбрежните улици, както в цяла Гърция, са центъра на таверните и нощния живот.
Тук на острова  залезите са на особенна почит. Местните казват, че тогава Атон хвърля сянката си върху Лимнос. Толкова призрачно и невероятно, както всичко на острова.
Този остров не прилича на нито едно място където и да сте били по света. Тук всичко е в златно, охра и лимон. Единствените сгради в бяло са на църквите и параклисите, пръснати като перли по острова. Една от тях е на върха на планината Какавос, в пещера сред скали се намира параклиса „ Богородица Какавиотиса“ -  единствения без покрив в света.
Още в "Илиада" Омир описва острова като Земята на Хефес, Филокрет, Хипсипила и Язон.
Ще се докоснете до древна Троя, византийски крепости, разпръснати паметници на местната каменна пластика – хармонично свързани с природата и красотата на Лимнос. Красивите му плажове, простиращи се на дължина от 280 км, са мястото с необикновена природна красота, където да се насладите на гмуркане или да почуствате свободата на сърфинга. Не пропускайте да вкусите от прочутото лимноско вино, изключителните сирена, медът от мащерка и прясна риба.
Това е острова на контрастите – на спокойствието и безгрижието на безлюдните плажове, където да се отдадете на летните мигове в компания по ваш избор от една страна, но и на традиционните празненства и забавления, от друга.
Там времето изглежда различно, с усещането за свобода и гостоприемство на неговите жители.

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.